vineri, 13 mai 2016

Superficial

SUPERFICIÁL, -Ă, superficiali, -e, adj. Care apare, se produce, rămâne la suprafața unui obiect, a unei ființe; care apare, se produce, rămâne la suprafață, fără să atingă miezul, esența lucrurilor.  Fig. (Despre oameni) Care tratează problemele fără să le adâncească, care trece ușor peste lucruri; lipsit de adâncime.
Ne trezim dimineaţă, pentru că avem alarme deja stabilite în telefon, în fiecare zi, la aceeaşi oră. Ne îmbrăcăm convenţional, pentru a nu ieşi din tiparele colegilor de serviciu. Ne aranjăm, pentru a ne asorta cu decorul locului de muncă. Muncim, pentru că nu se poate să fi făcut nişte studii in mod inutil. Zâmbim pentru că zâmbetul nostru creează o stare de bine celor care ne înconjoară.
Executam în mod corect şi complet fiecare din activităţile de serviciu, pentru a nu ni se atrage atenţia asupra greşelilor. Amânăm întalnirile cu prietenii, pentru că nu avem timp de ei în timpul orelor de serviciu. Ne analizăm priorităţile in fiecare zi, pentru că nu putem plăti facturile cu îmbrăţisările celor care ne înconjoară.
Iubim, pentru că fiecare dintre noi trebuie să îşi întemeieze o familie. Ne afişăm relaţia, pentru că oamenii din jur trebuie să ştie că lucrurile au căpatat un sens cât se poate de serios. Iubim în fiecare zi acelaşi om, pentru că nu se poate să găseşti un altul care să te suporte mai bine, decât cel pe care deja l-ai găsit . Iertăm, pentru că fiecare om greşeşte. Greşim şi aşteptăm să fim iertaţi, pentru că fiecare om greşeşte.
Trăim.
Superficial

Niciun comentariu: